Hozzávalók:60 dkg liszt,1ráma margarin 1 tojás 4 dkg élesztő mokkás kanál só 1 pohár tejfől pici cukor és tej az élesztő felfuttatásához.
Elkészítés:az élesztőt felfuttatom a tejjel és a cukorral.A lisztet elmórzsolom a margarinnal és hozzáadom a tojás sárgáját " a fehérjét félre teszem" az élesztőt tejfölt sót és jól gyurható tésztát készítek belöle.Kb 3-4 mm-re kisodrom és 3 cm széles csíkokat vágok belőle.
Én úgy szoktam,hogy a vírslit félbe vágom hoszába és melléteszek egy kb ugyan olyan hoszúra vágott sajtot és 1 fél szeletelt békont.Ezt tekerem bele a tésztába.A lányom nem variáll ő egy egész vírslivel teszi ugyanezt.már vágtam négyzet alakura és kis bugyrokat készítettem belőle amibe sóval borsal majorannával és 1 tojással összekevert darált húst tettem,Töltöttem gombávl is amelyet elözőleg egy kis hagymán megdincteltem.
A lényeg mielőtt bármivel megtöltjük nem kell pihentetni ,de utánna legalább 3 óra hosszát.A végén meg kell kenni a tojás fehérjével és sajtal jól megszórni a tetejét 200 fokon szoktam sütni,és ha pirosodik pár percre a légkeveröt is bekacsolom.JÓ étvágyat.
Jó tanács nem elég egy adag mert hamar lába kél.